Evde Petek Temizliği Nasıl Yapılı ?
Merhaba Bu yazımda sizlere petek temizliği uygulamasını kendimiz nasıl yapa bilirsiniz bunu anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu işi kesinlikle uzman personellere yaptırmalısınız. Ama ben Kendin yap işinden zevk alıyorum diyorsanız hazırlanın.
Bu iş için ilk yapmanız gereken şey eşinizden izin almanız olacaktır 🙂 çünkü sonuç olarak evin durumu pekte iç açıcı olamaya bilir.
Gelelim asıl konumuza. Kalorifer temizliği için iyi bir kimyasal seçmelisiniz. Piyasada satılan her ürünü Petek temizliğinde kullanmayınız. İyi bir araştırma sonucu 1 lt hazır bidon Doğal gaz Petek Temizleme Kimyasalı elde ediniz. Daha sonra peteklerinizin su tahliye vanasından (Genelde banyoda zemine en yakın vanadır.) peteklerin içinde ki pis suyu boşaltın. Bu işlemi peteklere su takviye ederek iki kere daha yapın. Bu işlem ile pis suyu dışarı saldık. Asıl temizleme bu safhadan sonra. Petek de bulunan suyu iyice boşalttıktan sonra kombinin altında bulunan petek dönüş hattında ki filtre yi sökün ve Filtrenin kapağından içeri almış olduğumuz kimyasalı boşaltın, temizlediğiniz Kombi filtresini yerine takarak kapağını iyice sıkın. Tahliye vanasını kapatmayı unutmayın. Kombiye 1,5 bar seviyesinde su takviye edin, Kombinizi 60 derecede 45 dakika çalıştırın. Sıcak su hem kimyasalın tepkimesini sağlayacak hemde peteklerde bulunan pas ve kirecin kolay çözülmesini sağlayacaktır. Bu 45 dakikalık zamanda kombinin barını sürekli kontrol edin. Peteklere eklediğiniz kimyasalın ve yüksek ısının etkisi ile basınç artacaktır.
Basınç 2,5 bara kadar normaldir, 2,5 barı geçiyor ise tahliye vanasından çok az su alın. 45 dakikalık işlem bittikten sonra suyu tahliye edin. Bu aşamadan sonra mutlaka devam etmelisiniz. Çünkü Kimyasalın çözdüğü pas ve tortu petekleriniz de çıkarılmak için sizi bekliyor. Eğer petekleri temizlemeden bırakırsanız bu pas ve tortu hem devir daim pompasını zorlayacak, hemde çok sık aralıklar ile filtrenizin tıkanmasına sebep olacak. Şimdi gelelim peteklerin temizlenmesine.
Pas ve kireci çözülmüş petekleri sökerek banyoya almamız lazım. Bu işlem için tahliye borusunu açık tutun ve tüm peteklerin hava alma vanalarını gevşetin, tahliye borusundan su gelmeyinceye kadar bekleyin, sabırlı olun yoksa petekte kalan su odalarınızı mahvedebilir. Salonun peteğini yerinden sökmek demek, salonun ortasında arabanızın motor yağını değiştirmek gibi bir şeydir. Peteği söktüğünüz de içinden akacak siyah yağlı su için hazırlıklı olun, halılarınızı mutlak ama mutlaka toplayın, yanınızda petekte kalan son suyu almak için bir kap ve akan siyah suyu silmek için bol miktarda eski bez bulundurun. Peteğimizi söktükten sonra banyonuza alın. Salon gibi büyük petekleri taşımak için bir yardımcı gerekecek.
Banyoya aldığınız peteğin üst somunundan hırdavatçıdan alacağınız uygun bir bağlantı somunu ile banyonuzun ahize hortumuna bağlayın. Bu bağlantı somunun da işleme başlamadan önce tedarik etmelisiniz. Temiz su hortumunu peteğe bağladıktan sonra bol tazyikli su ile temiz su akana kadar peteğinizi yıkayın. Bu işlemi tüm peteklere uygulayın. Temizlenen petekleri yerlerine montajını yapın. Söküp takma işlemi sırasında duvara montajlı peteği astığımız aparatın oynamamasına dikkate edin. Genelde
duvarlar alçı olduğundan dübeller çabuk bırakma yapabiliyor.
Peteklerin temizliğini ve montajını yaptıktan sonra filtreyi tekrar temizleyerek yerine takın. Tahliye musluğunu kapatın. Peteklere 2,5
bar seviyesinde su verin ve tahliye musluğunu açın. Bu işlemi isteğinize göre 2 kere yapa bilirsiniz. Musluğu kapatıp kombinizi kullanıma hazırlamak için 1,5 bar su basın kombinizi çalıştırın. Tüm peteklerin vana ve somunlarını su kaçağı için kontrol edin. Bu işlemi bir kaç saat kontrollü yapın. Peteklerin tek tek havasını alın. Bu işlemi uygulamadan sonra ikinci gün akşamına kadar kontrollü yapın. İşleminiz bitmiştir. Şimdi petekler kullanıma hazır. Bu uygulama için tam bir gün zaman ayırınız ve mutlaka bir kişiden uygulama işlemi için yardım isteyiniz. Kombinin barını 2 güne kadar kontrol ediniz.
Bu işlemi eğer bulunduğunuz yerde profesyonel petek temizleme işlemi yapan bir firma yok ise tercih ediniz. Çünkü yapılacak işlem firmanın maliyetinden daha ağır ve pahalıya bedel olabilir. Ve amatör bir temizlik yüksek devirli su jetli makinelerin yaptığı temizlemeyi elde edemez. Makalemiz bilgilendirme maksatlıdır. Uygulama sırasında oluşabilecek aksaklıktan Ankara petek temizlik olarak firmamız sorumlu değildir.
İyi Günlerde Isının 🙂
Radyatör Peteklerin Altı Isınmıyor mu ?
İyi ısınmayan petekler yüksek fatura artışına ve suda ki yoğunlaşma kirlenme ve petek tesisatında ki tıkanma sebebi ile kombinin devir daim pompasının zorlanmasına ve zamanla arıza vermesine yol açar. Her 2 yılda bir periyodik olarak peteklerin temizlenmesi, Kombi ve Radyatör üreticileri tarafından önerilmektedir.
Petek temizliği gereklimi? Faydaları Nelerdir?
Biz Ankara petek temizliği servisi olarak uygun yöntemlerle petekleri yerinden sökmeden Banyo da radyatörün gidiş ve dönüş hattına bağladığımız makine sayesinde bu işlemi evinizin diğer odalarında herhangi bir sökme takma işlemi yapmadan Tek Noktadan temiz olarak gerçekleştiriyoruz.
Petekler Ne Kadar Zaman da Temizlenir ?
Petek temizliği neden yapılmalı? Petek Temizliği Nasıl yapılır? Petek Temizliğinin faydaları nelerdir? Petek temizliğinde hangi kimyasal kullanılır? gibi soruları bu yazımızda sizlere açıklamaya çalışacağız. Öncelikle amacımız müşterilerimizi bilinçlendirerek daha şeffaf ve güvene dayalı bir iletişim sağlamaktır.
Petek Temizliği Neden Yapılır ?
Kombi petekleri zaman içinde içerisinde oluşan pas, kireç ve balçıklanmış su sebebi ile tıkanır ve ısı kaybına uğrar. Genelde görülen belirtiler peteklerin alt kısmının ısınmaması yada kombiye uzak olan peteklerde hiç ısınma olmaması. Bu durumlarda Kombinin petek temizleme bakımı ve filtre bakımı gelmiş demektir. Aslında Kombi petek bakımı bu belirtilerin oluşması beklenmeden her 2-3 yılda bir yapılması gereklidir.
DEVAMINI OKU >>>
Murat Sıhhi Tesisat
Ankara Kombi Petek Temizlik
Ankara’nın her yerine hizmet.
SERVİS BÖLGELERİMİZ
-
Çankaya Petek Temizliği – Çayyolu Petek Temizliği – Eryaman Petek Temizliği – Etimesgut Petek Temizliği – Keçiören Petek Temizliği – Mamak Petek Temizliği – Pursaklar Petek Temizliği – Sinca Petek Temizliği – Ümitköy Petek Temizliği – Yenimahalle Petek Temizliği
* Kombi Filtre Temizliği Nasıl Yapılır ?
3 comments
Petek temizliği nasıl yapılır ?Petek temizliğin de hangi kimyasal kullanılır ? Ankara Petek Temizleme Firmaları hangileridir ?
[…] Kombi Peteklerini Kendim Temizleye Bilir miyim ? […]
[…] Kombi Peteklerini Kendim Temizleye Bilir miyim ? […]