Posted by mrtplvc - 16 Şubat 2018 - Faydalı Bilgiler, Su Kaçağı - No Comments

Kombi Tesisat Kaçaklarına Kırmadan Çözüm Buluyoruz.

 

Değerli Müşterilerimiz,

Kombi tesisatın da oluşan su kaçağı Kombi tesisatın da ki basıncın düşmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple bir bar göstergesinin altına düşen su basıncı sebebi ile kombi arıza kodu vermektedir. Kombiler de genel olarak basınç hata kodu F10 dur. Eğer kombiniz sürekli F10 hatası veriyor ise, kombiniz de, yada kombi tesisatınız da kaçak var demektir.

Kombi iç kısımın da oluşan özellikle ısıtma kazanın da oluşan çatlaktan çıkan su ısı sebebi ile buharlaştığı için maalesef damlama yapmamaktadır. Bu sebeple de kaçağı göremeye bilirsiniz. Ancak Kombi tesisatın da oluşan su kaçağı sıva altın da nemlenmeye sebep olacağından duvarlarda nemlenme, parkelerde kabarma ve yosunlaşmaya sebep olacaktır.

Basınç vana arızası sebebi ile oluşan damlama da kombi su kaçağına ve bar seviyesinin düşmesine sebep olabilir.

 

Kombi Tesisatında ki su kaçakları Kırmadan nasıl tamir edilir ?

 

Kombi tesisatın da oluşan su kaçağını kırmadan tamir etmenin iki yöntemi vardır. Birincisi Kaçak Tamir Kimyasalı ile yapılan uygulama sonucun da tesisatınız da oluşan kaçaklar en geç 48 saat içerisin de kapatıla bilmektedir. Kaçak Giderici kimyasal uygulanmadan önce mutlaka petekler ve tesisatlar makine ile temizlenmelidir. Daha sonrasın da Kaçak Giderici Kimyasal kullanılmalıdır.

 

Kombi tesisatın da ki kaçağı kırmadan onarmanın ikinci  yolu ise, kılıflı boruların çekilerek değiştirilmesidir. Bu sistem mobil dağılım sistemine göre yapılmış kılıflı borular için geçerlidir. Eğere daireniz de kollektör çıkışlı kılıflı boru var ise, kollektörden peteklerin vanasını kapatmak sureti ile kombi basıncının düşüp düşmediğini takip edilmesi gerekir. Kapalı olduğun da basıncı düşmeyen kılıflı boru delik olan borudur ve bu boru kılıfın içerisinden çekilerek yenisi ile değiştirilebilir. Ancak günümüzde maalesef usulüne uygun işçilik yapılmadığı için, ya kılıf fazla bükülmekte, yada kılıfın içerisine inşaat parçacıkları kaçmakta bu sebeple kılıf içerisinde ki boru sıkışarak çıkmamaktadır.

Kollektör sistemde su kaçağına sebep olan bir diğer faktör ise Kollektör yada petek bağlantı diplerinde ki rekor somunları iyi sıkılmadı için sızdırma yapmakta, bu sızdırma boru yüzeyinden akarak kılıfın içerisine dolmakta ve kılıf nerede ekli ise oradan su sıvanın içine akmaktadır. Bu sebeple her rekor tek tek kontrol edilmelidir.

Kombi Tesisatın da oluşan su kaçakları için doğru firma ile doğru kaçak kimyasalı kullanmak en uygun ve kesin çözüm olmaktadır.

 

Murat Tesisat

Ankara Petek Temizleme 

 

 

No comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.