Petek Arası Temizliği ve Havalandırma Kokusu
Değerli Müşterilerimiz, Petek iç temizliği ve petek arası temizliği çoğu zaman müşterilerimiz tarafından bir biri ne karıştırılmaktadır. Petek temizliği Makine ve Kimyasal ile yapılan. makinenin banyodan sisteme bağlanması ile peteklerin iç kısmında ki pas kireç ve çamur gibi tortuların temizlenmesidir. Petek içinin yıkanması tıkanma sebebi ile ısınmayan peteklerin ısınmasına fayda eder.
Petek Arası Temizlik Nedir ?
Petek arası toz temizliği, peteklerin dışarıdan gözle görülebilen toz ve pisliğin buhar makinesi yada hava kompresörü tarafından temizlenmesidir. Petek ızgaraları arasında oluşan bu pislik ızgara arasın da ki hava akışını yavaşlatmakta, havanın petek arasından daha yavaş geçerek daha az havanın ısınmasına sebep olmaktadır. Petek arası tozlanmanın ısınmanın yanı sıra diğer bir olumsuz yanı ise oda içerisine koku yayması yada havanın aşırı tozlu olması sebebi ile hapşırma yada tık sırmalara sebep olmasıdır.
Petek Arasında ki Tozlanma Neden Oluşur ?
Petekler, arasında bulunan ızgaralarda ki hava sirkülasyonu sayesinde kendisine temas eden havayı ısıtıp odanın içerisine göndermesi ile ortamı ısıtırlar. Bu şekilde ev yada iş yerlerinde ki hava ile birlikte oda içerisinde ki toz, tozzak, yağ, buhar, yemek buharı ve kokusu peteklerin arasından devir daim olur. O da içerisinde ki hava kimyası gereği petek içerisinde ki hava ile yer değiştirir ve bu da oda içerisinde hava devir daimine sebep olur. Odadaki soğuk hava peteklerin alt kısmından petek ızgarasına girer ve buradan ısınarak peteklerin üst ızgara deliklerinde odaya yayılırlar. Bu sebepten bulunan ortamda ki hava ve toz taneciklerini üzerine çakarak zamanla petek aralarının aşırı toz ve pis olmasına sebep olurlar.
Petek Aralarını Kendim Temizleye bilir miyim ?
Değerli müşterilerimiz, petek toz temizliği imkan doğrultusun da daha iyi ekipmana sahip oldukları için yetkili firmalara yaptırılması daha sağlıklı olur. Ancak petek toz temizliğini evde kendiniz yapmak isterseniz. Resimde gösterilen hava basınçlı bir püskürtme kabı alarak bu işlemi evinizde ki kir ve yağ çözücü bir deterjan ile yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar ; Öncelikle Kombiden petek modül düğmesini kapatın ve peteklerin soğumasını bekleyin. Püskürtme kabını kullanırken solunum yolunu koruyucu ile kapatınız. Ve peteklerin alt kısmına akacak su damlaları için mutlaka gazete yada bez tarzı kumaşlar serin. Petek ızgaralarına kimyasallı suyu püskürtün ve bir müddet bekledikten sonra püskürtme kabına temiz sade su koyun ve sıktığınız kimyasalı temiz su ile durulayın. Bu işlemi her petek için özenle yapın. İmkan doğrultusunda uzun ve ince fırça tarzı bir malzemede işinizi kolaylaştıracaktır. Ankara Petek Temizleme firması olarak Murat Tesisat sizlere daha faydalı olmak adına Faydalı Bilgiler paylaşımı yapmaya devam edecek.
İyi Günlerde Kullanın. 🙂
No comments