Posted by mrtplvc - 17 Mayıs 2019 - Faydalı Bilgiler - No Comments

KOMŞUNUN TAVANINDAN GELEN SU AKINTI VE DAMLAMA SORUNU

 

 

Merhaba Değerli Müşterilerimiz.

 

Genel olarak firmamıza danışılan bir konu hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Komşunuzun dairesinden su kaçağı sebebi ile damlayan su sorununu nasıl çözmeniz gerekiyor ? Tavandan aşağı doğru akan su sızıntısı üst katınızda oluşan bir su kaçağı sebebi ile meydana gelmektedir. Su kaçakları artık termal kamera ve dinleme cihazı gibi aletler ile kolayca bulunmaktadır. Ama üst kat komşunuz kaçağın kendisinde olamadığını ve hatta tesisatını yeni yaptırdığını söylüyor ise dairesinde ki tesisatı termal kamera ile görüntületmesinin kendisi için de ve sizin için de iyi olacağını komşunuzla konuşmalısınız.

 

 

Nitekim eğer tavandan akan su üst kat dairenin temiz su tesisatının patlaması sonucu oluyor ise, komşunuz hem çok fazla fatura ödeyecek hem de farkında olmasa da akan sı sızıntısı kendi dairesinin fayans ve parkelerinin altına da dolacaktır. Bu sebeple hem zamanla parkeler kabaracak hem de duvarlar şişerek boyaları kavlayacaktır. Bu su kaçağının yalnız size değil kendisine de zarar verdiğini anlatır ve en kısa zaman da Kameralı Su Tesisatçısı çağrılması gerektiğini anlatır iseniz komşunuzu da ikna edebilirsiniz.

 

 

Ancak her şeye rağmen komşunuz evinde bir tamirat ve kontrol yapılmasına izin vermiyor ise yasal haklarınızı kullanmalısınız. İlk önce bina yönetimine durumu anlatan yazılı tebligatta bulunmalısınız. Daha sonra eğer sorun giderilmemiş ise bağlı olduğunuz ilçenin belediye birimlerine bir şikayet dilekçesi ile konuyu bildire bilirsiniz.

Belediye birimlerine yapmış olduğunuz şikayet sonucu ilgili adrese zabıta yada kontrol ekipleri gelerek sorun yaşanan adrese sorunu çözmesi için tebligatta bulunarak, sorun çözülmediği taktirde gerekli işlemlerin başlatılacağı konusunda bildirimde bulunulmaktadır.

 

Siz yinede su tesisat sorunlarınız da Murat Tesisata ulaşarak sorunu nasıl çöze bileceğiniz hakkında mutlaka bilgi alınız. Çünkü su kaçak ve sızıntıları eski yöntemlerle değil,  teknolojik yöntemler ile bulunmaktadır.

Su kaçak tespiti, Tıkalı Kanal Açma, Gider Tıkanıklığı Açma gibi sorunlarda bizlere ulaşınız Ankara Su Tesisatçısı olarak bütün merkez ve çevre ilçelere servislerimiz vardır.

 

MURAT TESİSAT / ANKARA SU TESİSAT KAÇAK TESPİT VE TIKANIKLIK AÇMA

 

No comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.