Posted by mrtplvc - 24 Şubat 2021 - Genel, Su Kaçağı - No Comments

EVDE CİHAZ OLMADAN SU KAÇAĞI PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Her evde yaşayacağınız Su Kaçak Problemi ev sahipleri için oldukça sıkıntılı bir sorun haline gelmektedir. Su sızıntı sorunu boruların patlaması ile oluşmaktadır. Su sızıntı arızaları genelde iki komşu arasın da sorun haline gelmektedir. Su kaçağı olan yer ve daire alt kata su sızıntısı sebebi ile de komşusu ile problem yaşamaktadır.

Su Sızıntısı Evde Nasıl Çözülür?

Su kaçakları çeşitli sebepler ile oluşmaktadır. Bu sorunların arasın da siz müşterilerin de kendi imkânları ile Ücretsiz çözüm ürete bilirsiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı lavabo-tıkanıklı-açma-telefon.png

Nedir Bunlar;

Musluk dipleri;  Musluk dipleri kontrol edilmelidir. Özellikle yeni değiştirilen musluk ve batarya diplerinden su kaçırması en muhtemel yerlerdir.

Tuvalet Bas Musluğu; Klasik tuvaletlerin sırt kısmın da bulunan ve tuvalet taşının içini yıkamayı sağlayan Bas vana denilen musluğun ve bağlı olduğu su borusunun su sızdırması. Bu vana kullanılmayarak veya kör tıpa vurularak kaçağın durup durmadığı takip edilebilir.

Banyo Süzgeç Dipleri: Banyolarda oluşan su kaçakları banyo ve tuvalet süzgeçleri kenarların da oluşan derzlerin kavlamasından ve su sızdırmasından kaynaklanmaktadır.

Bu tip kaçakları evde cihaz olmadan tespit edebilirsiniz. Ancak duvar içlerin de ve fayans altlarından geçen su borularında oluşan su kaçakları ancak Kamera ile su kaçaklarına bakan usta tarafından tespit edilebilir.

Su kaçağının sebepleri Nelerdir?

Su kaçağı sebeplerinin başında yüksek şebeke basıncı gelmektedir. Şebeke üzerinde oluşan ASKİ tarafından verilen kontrolsüz yüksek su basıncı maalesef tesisat üzerinde aşırı basınca sebep olarak su borularının patlamasına sebep olmaktadır. Bu sorun tesisat üzerine montajı yapılacak bir su basınç kontrol vanası sayesin de çözüme ulaşacaktır.

Basınç Kontrol Valfi su saatlerinin bulunduğu yerde ana su borusu üzerine montajı yapılacak bir basınç valfi ile eviniz de ki makine ve cihazlar ile birlikte su tesisat borularını da koruma altına alabilirsiniz.

Su kaçağına sebep olan bir diğer husus ise Sıcak su derecesine bağlı olarak oluşan su kaçak sorunlarıdır. Sıcak su derecesi normal kullanım derecesinin çok üzerinde kullanılarak tesisat borusu üzerinde genleşmeye sebep olmaktadır. Bu sebeple su tesisat üzerinde ki birleşim kaynak noktaları gevşeme yaparak su sızıntısına sebep olamamaktadır.

Kalorifer Borusu Su Kaçağı; Kombi su kaçağı olarak bilinen su arızası kombinin su eksiltmesi ile anlaşılabilmektedir. Kombi su eksiltmesi, kombinin üzerinde ki mekanik akşamlardan olabileceği gibi kombi tesisat borularında da oluşabilmektedir. Bu sebeple EVDE SU KAÇAK BULMA işlemi ile çözümü çok mümkün olmayan ve maalesef termal kameranın kılıf sebebi ile tespit edilemeyen bir sorundur. Bu tip Kalorifer tesisat kaçakları kimyasal ile son derece başarılı şekilde onarımı yapılmaktadır. Ancak burada dikkat edilen husus uygun kimyasal ve profesyonel ekip ile çalışılmasıdır.

No comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.