Batarya Nasıl Değiştirilir ?
Bu yazımız da batarya montajı ve yeni alınan bataryanın değişimi hakkında bilgi vereceğiz. Yazımızı dikkatlice okuyarak işlemlerinizi yapınız. Ve her türlü su tesisat tamirinde ilk önce su tesisatına ait ana vanayı kapatıp şebeke suyunu kesmeden işleme başlamayınız. Ankara Su Tesisatçısı olarak işlem sırasın da ki aksaklıklardan sorumlu değiliz.
Batarya Çeşitleri
Bataryalar, montaj şekline göre farklı guruplara ayrılırlar. Duvara montajı yapılan batarya şekilleri ile lavabo yada tezgah üst kısımlarına montajı yapılan batarya olmak üzere ikiye ayrılılar.
1- Duvardan Montajlı Batarya
Bu bataryalar, doğrudan duvar ve fayans yüzeyde ki su tesisat bağlantılarına deve boynu denilen bağlantı aparatları ile bağlanmaktadır. Duvarda ki batarya çıkışlarında ki kör tapa ları sökün. Deve boynu dediğimiz bağlantı aparatının duvar kısmına montaj yapılacak dış dişlilerine kendir ipi ile sarın ve yerlerine sıkın. Deve boynu sıkma işleminde özellikle terazi işlemi ve bataryanın bağlantı girişlerine uygun şekilde ölçü alın. Batarya bağlantı somunlarının iç kısmına contalarını takın. Bu kısımda herhangi bir kendir yada teflon bant kullanmayın. Sadece contaları takarak paralel bir şekilde eşitleyerek sıkın. Bağlantı kısımlarının su kaçırıp kaçırmadığını kontrol edin.
2 – Tezgah Üstü Batarya
Bu batarya ise, tezgah üzerinde ki batarya deliğine sabitleme aparatları ile bağlanarak, tezgah yada lavabo altında ki ara bağlantı musluklarına fleks hortumlar sayesinde su tesisat bağlantısı yapılmaktadır. Lavabo üstü bataryalar flaks hortumlar takıldıktan sonra lavaboya montajı yapılır. Montaj esnasın da özellikle lavabo ile batarya arasında ki contanın yerine oturmasına dikkat edin. Bataryayı lavaboda ki yuvaya üst kısımdan yerleştirdikten sonra lat kısımdan bağlandı somununu ve contaları takarak sıkılaştırın. En son işlem olarak fleks hortumlarıda ara bağlantı musluğuna sıkın ve test için vanayı açın. Suyun fleks hortumdan yada musluk bağlantı somunlarından kaçırıp kaçırmadığını iyice kontrol edin.
No comments